ЗЛАТЕН и СРЕБЪРЕН МЕДАЛ за ТК ХЕРЕЯ от ETU A-Class Tournament "Trelleborg Open 2012" в Швеция

На 11-12.февруари.2012г. в шведския град Трелеборг се проведе един от най-силните турнири по Taekwondo-WTF в Европа от спортния календар на ETU A-Class Tournament - "Trelleborg Open 2012". В състезанието участваха около 1200 състезатели, представящи 201 таекуондо клуба от Европа, Азия, Африка, Южна и Северна Америка. Таекуондо клуб Херея се представи впечатляващо с петимата си най-добри състезатели, където в убийствената конкуренция Цветелина Николова (-44кг кадети) стана ШАМПИОН, а Христина Стоева (-44кг кадети) се класира на 2-ро място. Със спечелените медали нашият клуб се нареди в челната десетка на отборното класиране при кадетите от 201 клуба, което е изключително постижение, имайки предвид конкуренцията, класата на турнира и участниците в него. Другите 3-ма представители на ТК Херея: Димитър Костов (-37кг кадети) - в първата си среща победи състезателя на Дания, но в следващия мач загуби с 1:3 точки от англичанин, който впоследствие стана шампион в категорията. Сотир Димитров (-37кг кадети) - убедителна победа в първата среща, но след това се случи нещо безпрецедентно....Подготвяйки се за втория си мач, състезателят ни почувства болки в петата. Треньорите поискаха консултация с лекар, на която се яви представител от главната съдийска маса и без знанието на треньорите и състезателя, Сотир беше дисквалифициран, което беше, меко казано, скандално. Обяснението след 1 час бе: "детето изпитва болки", просто нямаме думи.. Владимир Главчев - в първата си среща се изправи срещу представителя на домакините и загуби с 1:2 точки, впоследствие съперникът му стана шампион в категорията след четири победи.

За организацията: тя бе на много високо ниво. Мерене, проверки, записвания, регистрация, потвърждения -никакви компромиси нямаше за никого, като имаше състезатели от национални отбори, които буквално за по 100-150 грама над заявените килограми бяха пращани в по-висока категория. Конференцията бе заявена за 7:30 сутринта, а турнирът трябваше да започне в 8:00 - така и стана. Изключителна педантичност по отношение на спортната екипировка - назъбници (само бели, състезатели с друг цвят не бяха допускани до полетата), протекторите (само одобрените от ETU марки), проверяваше се дори точният размер на ноктите (на ръце и крака), както и със специални уреди се следеше за допълнителна екипировка под допустимата. За да илезе състезател на полето, трябваше да мине през три проверовъчни пункта...и т.н. - всичко по скандинавски.

Треньорите на Таекуондо клуб Херея се ГОРДЕЯТ с децата си - ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛОВА, ХРИСТИНА СТОЕВА, ДИМИТЪР КОСТОВ, СОТИР ДИМИТРОВ и ВЛАДИМИР ГЛАВЧЕВ, които носят имидж не само на нашия клуб, но и на България. За нас всички те са шампиони. Състезателите много добре да запомнят, че пътят в спорта е много дълъг и ако искаш да постигнеш нещо голямо, трябва всеки ден да се бориш, да полагаш къртовски труд, лишения, да имаш дух, позитивна нагласа и желание за победа!!!

Таекуондо клуб Херея изказва специални благодарности на МОН, министър Сергей Игнатов и г-жа Нели Ненчева, които ни помогнаха да участваме на това състезание. Благодарим на Ники затова, че ни закара, на Дари и Оги (масажисти), които се грижат за възстановяването на състезателите ни!!!