Христина Стоева от ТК Херея спечели БРОНЗ на най-силния турнир в Европа - "German Open 2012"

 

Фантастично представяне на Христина Стоева от ТК Херея на най-силния турнир в Европа по Taekwondo-WTF - "German Open 2012" и спечелен бронзов медал след 4-ри изиграни мача....

На снимката виждате победоносния удар на Христина 3 секунди преди края на мача срещу европейската шампионка за юноши и състезател номер едно на континента при девойките за 2011г  -  Sarah Brondahl Malykke от Дания

На 03-04.март.2012г. в Хамбург/Германия се проведе най-силния турнир по олимпийско TAEKWONDO-WTF в Европа - "German Open 2012". В надпреварата взеха участие 1400 състезатели от 250 таекуондо клуба и 49 национални отбора от Европа, Азия, Африка, Австралия, Южна и Северна Америка. Срещите се играеха едновременно на 12 дожанга в зала "Sporthalle Hamburg". Таекуондо клуб Херея бе представен отлично от топсъстезателите ни - Христина Стоева и Цветелина Николова. В първия ден игра Цвети. Тя се изправи срещу представителката на Турция, игра много добре, но за съжаление не успя да навакса пасива от 3 точки получен в първия рунд. След това туркинята стигна до финала след 5 изиграни мача в категорията. Жребият бе безмилостен и към другата ни състезателка - Христина Стоева, която в първия си мач трябваше да се изправи срещу състезател номер едно в Европа за 2011г. при девойките - Sarah Brondahl Malykke от Дания. Христина игра великолепно, като успя да навакса пасив от 5 точки и с удар 3 секунди преди края на мача (вижте удара на снимката по-горе) обърна резултата - 10:9 и елиминиране на съперника. Тази победа предизвика много сериозна еуфория сред конкуренцията в категорията и следващите мачове на Христина бяха следени много зорко от треньорите на конкурентките и. Бяхме поздравени специално от г-н Петер Болц, който е директор на taekwondodata.com (един от най-популярните таекуондо сайтове за резултати в Европа) и впоследствие получихме хубави снимки от мачовете на Хриси. Във втория мач се изправихме срeщу националната състезателка на Полша, която бе надиграна категорично с 9:2. На 1/4 финала, където се решаваше битката за медалите Хриси се изправи срещу националната състезателка на Германия. Въпреки сериозната подкрепа от публиката за германката,  нашето момиче бе безпощадно и поведе с резултат 9:0 в първите два рунда. До края на мача само затваряхме играта и с 10:5 Христина спечели мача и медала. На 1/2 финала се изправихме срещу Турция, където бяхме надиграни. Туркинята спечели и финала срещу Иран.

Така с този изключителен успех за българското таекуондо, 13 годишната Христина е първата състезателка, която печели медал при девойките (15-17г.) за България от най-силния турнир в Европа по олимпийско Таекуондо-WTF - "German Open 2012"!

Треньорите на Таекуондо клуб Херея се гордеят с децата си - Хриси и Цвети, които с играта и резултатите си доказаха, че по нищо не отстъпват на най-добрите в света в тази възрастова група! Да постигнеш успех е много трудно, а да го защитаваш още повече, затова състезателите ни трябва да тренират още по-усърдно и да бъдат много концентрирани върху тренировъчния процес!!!